Islamofobie doorgelicht

Tariq_The Gender Based Lie.jpgHomo- en transfobie, dat kennen we. Islamofobie is allicht minder bekend maar daarom niet minder gevaarlijk. Vrijdagnamiddag komt het onderwerp ruim aan bod tijdens de Tariq 2012 Conferentie, georganiseerd door Merhaba. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Je kan die namiddag kennis maken met de Zuid-Afrikaanse ‘homo’ imam Muhsin Hendricks (die ook een nieuw boek uit heeft) en  Brahim Laytouss, de Belgische imam die deelnam aan het gesprek na de Volt-reportage. Sarah Bracke spreekt over islamofobie, seksisme en homofobie.

13:00: Onthaal gasten

14:00: Welkomstwoord door ministerie Gelijke Kansen Vlaanderen

Tariq_Muhsin Hendricks.jpg14:15: Lezing 1: “Islamophobia in relation with homophobia” door: Muhsin Hendricks (TIC, foto)

14:45: Lezing 2: Effects of Islamophobia on Muslim LGBTQI’s (Lesbian, Gay,

Bisexual, Transgender, Queer, Intersex) door Dino Suhonic (Ma’ruf)

15:15: pauze

Volt_Brahim Laytouss0001.jpg15:30: Lezing 3: De factoren die islamofobie in Europa aanwakkeren en hoe wij deze gezamenlijk kunnen verhelpen (model van aanpak; I.D.A.R.A) door imam Brahim Laytouss (foto)

Tariq_Sarah Bracke_233_.jpg16:00: Lezing 4: Islamofobie, seksime en homofobie door sociologe Sarah Bracke (foto)

17:00: Afsluiting

Moderator: Bilal Benyaich

Vrijdag 7 december 2012, 14u-17u

Locatie: Gemeenschapscentrum De Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 St Gillis/Gilles

Inschrijven via activiteiten.merhaba@gmail.com