Annemans legde de basis voor de homofobie van het VB

Annemans_stemt.jpgMet het verkiezen van Gerolf Annemans als nieuwe voorzitter van het Vlaams Belang bevestigt de partij haar homofobie. Annemans was de eerste die de homofobe standpunten van het VB neerschreef.

Hij deed dat in de brochure ‘De Gezinspartij’ die naar aanleiding van het Gezinscongres van het Vlaams Blok verscheen in 1991: “Het is echter duidelijk dat homoseksualiteit, alleen al door het feit dat ze niet geschikt is in de natuurlijke orde, de maatschappij geen baat bijbrengt” verklaarde Annemans toen.Annemans_gezinspartij_cover.jpg

Later zou hij zich ook uitspreken tegen de openstelling van het huwelijk voor holebi’s en de mogelijkheid voor homokoppels en lesbiennekoppels om kinderen op te voeden.

In 2002 diende Annemans een amendement in op de anti-discriminatiewet: “Dit amendement strekt ertoe eveneens discriminatie op grond van (…) klederdracht, schoeisel, haardracht, muzikale voorkeur, verzuringsgraad, bespraaktheid, wellevendheid, culinaire voorkeur, eetgedrag, drinkgewoonte, flatulentie, lijfgeur (…) te verbieden.”  De manier waarop men toen deze wet ridiculiseerde typeert de minachting die het VB heeft voor holebi’s en transgenders.

De homofobie van het Vlaams Belang werd ook door aftredend voorzitter Valkeniers dit jaar nog bevestigd op de partijwebsite in juli 2012: “Wij zijn helemaal niet ‘homofoob’, zoals wordt beweerd. Wij hebben helemaal niets tegen holebi’s, maar vinden het huwelijk tussen man en vrouw de norm. Dat is een traditioneel standpunt en heeft absoluut niets te maken met ‘extreemrechts’ of ‘homofobie”.

Lees ook:‘Met Gerolf Annemans is het Vlaams Blok meer dan ooit terug’