Afscheid van Paul Van Goubergen

Paul_facebook001a.jpgDe redactie van Pinkwave maakte vandaag het overlijden van Paul Van Goubergen bekend.

Paul (1960 – 2012) was ambtenaar bij de FOD Financiën. Ik leerde hem kennen toen ik actief was in het RAF (Roze Aktiefront) waar hij hielp bij praktische taken zoals het verzenden van de nieuwsbrief. Wegens zijn zwakke gezondheid kon hij niet meedoen aan acties maar zijn interesse voor de LGBT-beweging en alles wat daarmee te maken had was grenzeloos.

Ik werkte ook met hem samen in de werkgroep pers van de BLGP (Belgian Lesbian and Gay Pride, voorloper van wat nu de Pride is). In oktober 2005 richtten we samen met nog enkele andere activisten de groep Mikpunt op.

Paul had een onstilbare honger naar cultuur. Bij elke ontmoeting wees hij mij op interessante artikels, films of boeken. Zijn appartement is een museum. Tot aan zijn overlijden was hij een trouwe medewerker van Pinkwave.

Mijn medeleven gaat uit naar zijn vriend Daniel en zijn familie.