Applaus voor Naima, fluitconcert tegen geweld

moslim,vrouwen
Naima Charkaoui

Zondag 26 juni. Slotmanifestatie van de Antwerp Pride op de grote markt. Het is een drukke week geweest voor de holebitransgenderbeweging. Het feestgedruis werd verstoord door het bericht dat een homo in mekaar getimmerd werd in het hartje van Brussel.

 

 

 

 

Het facebookbericht van de vriend van het slachtoffer zorgde voor een kleine mediastorm. in Brussel, Gent en Antwerpen werden acties voorbereid.  Sven Pichal van Het Roze Huis zocht en vond steun bij Kifkif, Merhaba en het Minderhedenforum. Çavaria zorgde voor extra steun en duiding.

Vlak voor het oorverdovende fluitconcert nam  Naima Charkaoui (foto) van het Minderhedenforum het woord: “Wij willen heel duidelijk maken dat we tegen alle vormen van geweld en haat zijn en dat wij in die zin eigenlijk bondgenoten zijn van de holebitransgenderbeweging.”

Dit zinnetje zorgde voor een spontaan applaus bij het publiek. Ik was blij verrast met die spontane en oprechte steun van de feestgangers. Laat het voor de verantwoordelijken van de holebitransgenderbeweging een stimulans zijn om de solidariteit met die andere minderheid verder uit te werken. Echte solidariteit komt immers van twee kanten en het racisme is een pijnlijke realiteit, ook bij holebi’s en transgenders.  Samen tegen racisme, homofobie en transfobie. Het is een droom die een beetje dichterbij is gekomen, mede door de volwassen reactie van de allochtonenorganisaties.

moslim,vrouwen

moslim,vrouwenmoslim,vrouwenmoslim,vrouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het verslag op ATV Lees ook: Homofobe agressie: Welk antwoord?  Bekijk de reacties van Sven Pichal en Naima Charkaoui

Beluister het interview met Sven Pichal over de actie en over superdiversiteit in Pinkwave van 7 juli.