Gaat Matthias Storme Jurgen Ceder achterna?

jurgenceder.jpg.h381.jpgJurgen Ceder komt dan toch niet voor de N-VA op bij de gemeenteraads- verkiezingen. De verontwaardiging binnen en buiten de N-VA over de instroom van ex-Vlaams Belangers dreef hem tot dit besluit.  Maar hoe zit het met de homofobie die hem wordt aangewreven? En is hij de enige homofoob op de N-VA-lijsten?

In de open brief waarin hij zijn beslissing toelicht staat ondermeer: “Tussendoor werd er ook af en toe, zomaar en uit de losse pols, aan toegevoegd dat ik “homofobe uitspraken” zou gedaan hebben, zonder deze uitspraken aan te voeren.”

Op Mikpunt175.be staan alle quotes van VB’ers verzameld waarmee je het homofobe profiel van deze partij kunt waarnemen. Deze website wordt elke dag belangrijker. Het VB is immers niet meer zo gelukkig met dit imago en ze worden liefst zo weinig mogelijk herinnerd aan hun homofobie.  Momenteel vinden ze het interessanter om holebi’s en transgenders op de racistische toer te krijgen. In de stijl van: “De islamisering van onze samenleving is de oorzaak van dit toenemende homofobe geweld” zoals Bert Schoofs het zo mooi kan uitleggen. Schoofs ‘vergeet’ dat we helemaal geen ‘islamisering’ nodig hebben om homofoob beweld te verantwoorden. Het Vlaams Belang heeft zelf een heel arsenaal uitspraken waar homofobe geweldenaars kracht uit kunnen putten.

“Politiek correcte ijdeltuiten”

Toegegeven, we hebben maar één quote van Ceder kunnen vinden maar die is dan ook niet mis te verstaan: “De pleitbezorgers van adoptie door homoseksuele koppels handelen niet uit altruïsme. Het zijn egoïsten en ijdeltuiten die hun populariteit in politiek correcte kringen kopen op kosten van de samenleving. Ze meten zich een aura van breeddenkendheid aan op rekening van de adoptiekinderen. Ze schaffen zich de schijn van morele superioriteit aan ten koste van wie de grootste maatschappelijke bescherming nodig hebben, namelijk de kinderen.” Dat zei hij op 20 april 2006 in de Senaat, na de goedkeuring van de wet die adoptie voor holebi-paren mogelijk maakt. Alle mandatarissen van het VB stemden tegen. Zoals ze dat ook deden tegen de anti-discriminatiewet en de openstelling van het huwelijk.

Matthias Storme_IJzerwake0003.jpg
Matthias Storme, kandidaat voor de N-VA

Eén andere politieke griezel die wél opkomt voor de N-VA is Matthias Storme, Professor aan de KU Leuven en de Universiteit van Antwerpen. Op de foto ziet U hem tijdens de door extreem-rechts gedomineerde IJzerwake.  Hij is derde lijstduwer op de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent.  Hij slaagde erin als N-VA-bestuurslid naar aanleiding van de verkiezingen van 13 juni 2004 op te roepen… om voor het Vlaams Belang te stemmen. Hij noemde dat “bijna een morele plicht”. Het Gentse Hof van Beroep had op 21 april 2004 drie vzw’s van het Vlaams Blok veroordeeld wegens inbreuken op de racismewet, ondermeer wegens hun beruchte 70-puntenplan en daar was Storme niet blij mee. Ook ondertekende hij de ‘petitie voor een vrije meningsuiting‘ op de website van het Vlaams Blok. Hij vloog uit het partijbestuur maar in een gezamenlijk persbericht van Storme en de N-VA klinkt het: “De N-VA herhaalt dat de partij geen probleem heeft met de veroordeling van de anti-racismewet door Matthias Storme en zijn kritiek op de gerechtelijke vervolging van politieke partijen.”  Het cordon sanitaire, een afspraak tussen de democratische partijen om nooit samen te werken met het VB kon toen ook niet op zijn sympathie rekenen: “Als je het cordon ruim interpreteert, wordt iedereen die zelfs maar genuanceerd naar het Blok kijkt, geviseerd. Dat komt neer op het instellen van een schutkring en is al kwalijker.”  Intussen weten we dat die schutkring heeft gewerkt. Ex-VB-voorzitter Frank Vanhecke geeft dat ruiterlijk toe. Op 18 juli noteerde Knack: “Een stem voor Vlaams Belang is volgens Vanhecke “verloren” vanwege het cordon sanitaire, aldus Vanhecke op Radio 1. Een stem voor de N-VA noemt hij een “efficiënt iets”. 

“Homofobie is een mensenrecht”

Matthias Storme_Nova Civitas0001.jpgOp het vlak van de wetgeving die racisme en homofobie bestraffen is Storme het alvast met het VB eens. In een interview met Menzo van juni 2004 zei hij ondermeer:  “Racisme is natuurlijk dom. Er bestaat maar één ding dat nog dommer is: anti-racisme. Anti-racisme sluit de geesten.” Menzo noteerde toen ook: “Mocht ik ooit in het parlement zetelen, dan zou mijn eerste wetsvoorstel de eis tot afschaffing van de antiracismewet en antidiscriminatiewet zijn” Op een bijeenkomst van de rechts-liberale denktank Nova Civitas (foto) trok hij van leer tegen de anti-discriminatiewet: “De winnaars zijn enkele goed georganiseerde minderheidsgroepen die vandaag de politieke agenda bepalen en de hele samenleving deconstrueren en koloniseren vanuit hun partijdige belang. Voor deze laatste zin heb ik in 2003 een nominatie gekregen voor de homofobieprijs. Helaas had het Vaticaan toen een nog homofobere uitspraak gedaan, zodat zij met de prijs zijn gaan lopen”. Ook genoteerd die avond:  “Zo is homofobie geen misdrijf, maar een mensenrecht. Natuurlijk heeft iedereen het recht om homofobie te bestrijden, net zoals iedereen het recht heeft om de bestrijders van homofobie ‘fobomanen’ te noemen”. 

Storme probeerde ook met een procedure bij het Arbitragehof de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht ongedaan te maken. Dat mislukte.

Siegfried Bracke_pride0001.jpg
Ook een stapje opzij?

Misschien moet Matthias Storme ook maar een stapje opzij zetten zoals Jurgen Ceder? Hij heeft alvast nog niet laten blijken dat hij zijn opvattingen van toen heeft afgezworen. En die opvattingen lijken toch wel heel sterk op die van Ceder.  Op de website van N-VA van Opwijk wordt hij omschreven als ” sympathieke hoogleraar-advocaat, verdediger van de vrije meningsuiting en leidinggevende figuur in talrijke Vlaamse bewegingen” met “Een zeer duidelijke en doordachte visie van het toekomstige Vlaanderen.” Het feit dat de N-VA figuren als Storme niet afstoot zegt veel over die partij. Lijsttrekker Siegfried Bracke stond op 12 mei op het grote podum van de pride in Brussel solidair te wezen (foto) met holebi’s en transgenders. We weten intussen dat dit met een flinke korrel moet genomen worden.

Lees ook: Waarom Jurgen Ceder zijn plaats had bij de N-VA

Wist jij dat het Vlaams Belang homofoob is? De verkiezingen komen eraan. Je kan bij Mikpunt nog steeds stickers bestellen om de homofobie van het Vlaams Belang bekend te maken.