Met Bert onder de douche

Bert Schoofs0001.jpgBert Schoofs (foto) van het Vlaams Belang is tegenwoordig in de weer tegen de preutsheid in de gevangenis. Hij voegt er ook nog een vleugje homorechten aan toe. is het VB tot inkeer gekomen en gooit ze haar homofobie van zich af?

“In de gevangenis van Itter is een islamitische knokploeg aan het werk, die mannen verbiedt om naakt te douchen. Ze moeten hun onderbroek aanhouden. Deze shariapolitie moet er blijkbaar voor zorgen dat mannen geen lustgevoelens opwekken bij andere mannen. Zijn er nog andere plaatsen waar dit soort islamitische kuisheidsgeloften dwangmatig worden toegepast?”, wilde Schoofs weten. Homoseksualiteit is in de gevangenis geen zeldzaam fenomeen. Vaak is het een manier om een bepaalde ‘pikorde‘ in te stellen. Sommige gevangenen geven hiermee te kennen dat ze meer macht hebben dan anderen. Wie de meeste macht heeft neukt de mannen met minder macht.  Niet echt een bevrijdende vorm van seksualiteit dus.

‘Shariapolitie’

Met Bert onder de douche_0001

Ik weet niet in hoeverre Schoofs zich heeft verdiept in de seksuele praktijken in onze strafinstellingen. Het is hem vooral te doen op wat hij de ‘shariapolitie‘ noemt. Deze term duikt nu en dan op in tussenkomsten van VB’ers of andere politici met extreem-rechtse trekjes. Volgens die personen is het een kwestie van tijd alvorens we onder een Islamitische dictatuur leven. Hoe die 6 procent moslims in België (die nog niet eens allemaal voor dezelfde partij stemmen) dat gaan klaarspelen wordt in het midden gelaten. Er bestaat zelfs geen partij die de sharia  (de islamitische wetgeving) in België wil invoeren.  Er wordt gesuggereerd dat er een soort van parallele politie bestaat die de sharia probeert op te dringen aan anderen. Telkens blijkt de term helemaal de lading niet te dekken. Er bestaat niet zoiets als shariapolitie. Wat wel bestaat – en dat is allicht ook het geval in Itter – zijn groepjes mannen of jongens zich op die manier proberen te profileren als de dominante supermannetjes. Geen fenomeen om vrolijk van te worden. Het is ook een van de oorzaken van homofoob geweld

Homofobie

Bert Schoofs0004.jpgHet toeval wil dat Schoofs over dat homofoob geweld ook zo zijn eigen, racistische visie heeft.  Naar aanleiding van het geweld tegen Bart verklaarde Schoofs: “De islamisering van onze samenleving is de oorzaak van dit toenemende homofobe geweld”. Godsdienst speelt uiteraard een rol maar dat zal verschillen van stad tot stad. In Jeruzalem maken de traditionele Joden zich schuldig aan homofoob geweld. In Amerikaanse steden zullen dat vaak katholieke latino’s, islamitische of protestantse afro-amerikanen zijn.  En toch tovert hij het spook van de ‘islamisering‘ tevoorschijn.

Enkele van mijn facebookvrienden waren enthousiast over de vraag van Schoofs over de sharia-flikken in Itter. Ik kan hen daar moeilijk in volgen. Maar misschien hebben ze zich zo laten opjagen door alle onheilsberichten over de ‘oprukkende islam‘ dat ze geen oog meer hebben voor het gevaar dat bij het ‘eigen volk‘ schuilt. Ik verklaar mij nader.

Het licht van de zon

ouderschap20120424a.jpgSchoofs presenteert hier een geveinsde steun aan holebi’s aan transgendes op een bedje van islamofobie. Toevallig was Schoofs in een vorig leven ook actief als Vlaams Belanger tégen de eisen de de LGBT-beweging. Zo keerde hij zich tegen de openstelling van het huwelijk, de anti-discriminatiewet en het adoptierecht voor holebi’s. Zijn commentaar was toen: “Wij hebben geen studies nodig om te bewijzen dat de traditionele gezinsvorm de beste is. Het licht van de zon schijnt al miljarden jaren en het traditionele gezin bestaat al zolang de mensheid bestaat.”

Als je deze gegevens aan mekaar knoopt is er maar één conclusie mogelijk: Schoofs combineert homofobie en racisme op een handige wijze. Hij heeft zijn homofobe verklaringen nooit herroepen. Het Vlaams Belang, dat uit elk incident waarbij moslims betrokken zijn een slaatje probeert te slaan om haar racisme te promoten, misbruikt de sympathie van de bevolking voor holebi’s.  Veel lager bij de grond kan je niet komen. Zelfs niet in Itter.