Nieuwe actiegroep voor het eerst de straat op

Slutwalk0007.jpg

Outrage!, de actiegroep die werd opgericht naar aanleiding van het homofoob geweld in Brussel heeft zich voor het eerst vertoond in een betoging tegen seksisme. De Slutwalk of Slettenmars trok enkele honderden deelnemers. Het nagelnieuwe logo van Outrage! was er voor het eerst te zien. Het VRT-radiojournaal liet kort een homo aan het woord die het recht om met je partner hand in hand te lopen op straat verdedigde.

Interessant toeval: ook De Rooie Vlinder, één van de eerste LGBT-actiegroepen in België, begon zijn geschiedenis met deelname aan manifestaties voor vrouwenrechten met name de legalisering van abortus, in 1977 in Kortrijk en Brussel.

(met dank aan Kurt van Pinkwave en Patsy Slabbaert voor de foto’s)

vrouwen,brussel

vrouwen,brusselvrouwen,brusselvrouwen,brusselvrouwen,brusselvrouwen,brussel