Sébastien werkt drukke agenda af

Seba_003De eerste helft van zijn verblijf zit er bijna op. Veel tijd om te genieten van de Brusselse grote markt of de Antwerpse kathedraal was er niet. Sébastien Mandeng  van ADEFHO Kameroen is hier om contacten te leggen en projecten gefinancierd te krijgen.

Na een drukke vrijdag in Brussel zijn de banden aangehaald met Advocaten zonder Grenzen, heeft Sébastien een beter beeld over de rest van Afrika gekregen bij ILGA World en had hij een gesprek met Bruno Tuybens (foto), Derde Wereldspecialist van de SPa.

Kameroen_0001

Vrijdagavond kwamen 20 mensen naar hem luisteren en met hem discussiëren in het Antwerpse Roze Huis. Het had iets meer mogen zijn maar de samenstelling van het publiek was veelbelovend: jong en oud, wit en zwart (enkele asielzoekers die hier wonen waren er), activisten en juristen… Het was een mooie start voor het vernieuwde WISH. Tussen de vragen door werd ook de Seba_002brief aan Minister President Peeters ter ondersteuning van Tiwonge Chimbalanga en Steven Monjeza door de aanwezigen ondertekend. Het is uitkijken naar de vraag die Jan Roegiers hierover binnenkort zal stellen in het Vlaamse Parlement.

Voor een uitgebreid verslag kan je binnenkort terecht op de nieuwe blog van WISH.