Liefdesbrief aan mijn Oegandese en Nigeriaanse broers en zusters

Tagbo Wasiu Oluwafemi_1899107_1.jpg“Achter ieder succesvol persoon ligt een veldslag”

Liefde, ik herhaal: Liefde. 

Liefde wordt genoemd als de grootste van alle emoties omdat elke vorm van liefde beter is dan allerlei vormen van haat.

Hoewel we vandaag worden geconfronteerd met grotere uitdagingen, ben ik  zeker dat we deze zullen overwinnen.

Ook al leven we op een continent waar we voortdurend haatboodschappen horen van mensen rondom ons en in de media.

Dood hen, sluit hen op, lynch hen. Ze zijn Sodom en Gomorra omdat de Bijbel die ze lezen het verbiedt en de Koran hen veroordeelt. We verdienen de dood gewoon om wat we zijn.

Ik weet dat het momenteel zeer moeilijk is voor ons omdat we op een ‘heilig homofoob’ continent leven. Maar één ding kan ons doen overwinnen: We staan samen in de liefde, eenheid en harmonie.

Ik wou dat ik een tovenaar was. Ik zou jullie uit de jungle willen wegtoveren maar alles wat ik kan doen is jullie liefde toewensen.

Laten we samen in liefde leven. Laten we elkaars broeders hoeder worden. Vandaag moeten we het gevecht voeren om onze toekomst te verzekeren en onze rechten op te eisen. Achter ieder succesvol persoon ligt een veldslag. Laten we de liefde in onszelf doen ontbranden.

Ik sta hier in solidariteit. In liefde en eenheid zullen wij zegevieren. Onze stem en onze acties tellen.

Ik hou van jullie allemaal. Laten we vooral samen van onszelf houden.

Tagbo Wasiu Oluwafemi

Tagbo Wasiu Oluwafemi is van Nigeriaanse afkomst en woont momenteel in België. Hij schreef deze tekst naar aanleiding van de recente homofobe wetten in Nigeria (14 jaar gevangenisstraf) en Oeganda (levenslange gevangenisstraf)

Kijk hier naar de oorlogsverklaring van de Oegandese president aan de holebi- en transgendergemeenschap. Mobiliseren is dus dringend nodig, ook in Belgïë.