çavaria roept op: naar het station!

cavaria, pride

Persberichtje gekregen over de jaarlijkse stationsacties van çavaria, met de enthousiaste medewerking van holebi’s en transgenders uit diverse steden.

Op zondag 12 mei beten enthousiaste vrijwilligers de spits af aan het station van Sint-Niklaas (met prachtige bloemen, uitgedeeld door Tiszo)  en aan dat van Lommel (door Idem Dito)

Op vrijdag 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Wereldwijd komen mensen samen op tegen homo- en transfobie en het verbaal en fysiek geweld dat dit met zich meebrengt. Ondanks de toegenomen rechten van holebi’s en transgenders in onze samenleving, blijven velen slachtoffer van discriminatie en geweld.

Niet toevallig op deze dag delen vrijwilligers aan de grote treinstations in Vlaanderen en Brussel regenboogstickers en -flyers uit aan treinreizigers en voorbijgangers. “Door onze regenboogsticker te dragen”, zo vertelt Yves Aerts van çavaria, “kan je aan iedereen laten zien dat je holebi’s en transgenders steunt en homo- en transfobie veroordeelt.”

cavaria, pride

Waar en wanneer?

Op vrijdag 17 mei zijn de stations van Hasselt, Oostende, Gent-Sint-Pieters, Brugge, Antwerpen-centraal en Leuven aan de beurt. In Brussel-centraal is de actie op donderdag 16 mei gepland.  Enthousiaste vrijwillig(st)ers delen er regenboogstickers en –flyers uit.  Tijdens deze acties worden passanten uitgenodigd een regenboogsticker te dragen om te tonen dat ze de holebi- en transgendergemeenschap steunen.  Een flyer met meer info wordt aan de geïnteresseerden meegegeven.

Meer info over deze acties krijg je door te bellen naar çavaria (09/223.69.29) of een mailtje te sturen naar info@cavaria.be