Twee kandidaat-voorzitters VB openlijk homofoob

Gerolf Annemans, Bart Laeremans, Chris Janssens en Philip Claeys zijn kandidaat om voorzitter van het Vlaams Belang te worden. Twee van deze vier hebben een uitgebreid homofoob discours op hun palmares.

VB_voorzitterschap_Gerolf Annemans0001.jpgGerolf Annemans

“Het is echter duidelijk dat homoseksualiteit, alleen al door het feit dat ze niet geschikt is in de natuurlijke orde, de maatschappij geen baat bijbrengt.” Hiermee legde Annemans de basis voor het VB-standpunt over homoseksualiteit.  Toen de Raad van State in 2001 een wetsontwerp tot het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht naar de prullenmand verwees liet Annemans noteren: “De Kamerfractie van het Vlaams Blok reageert met tevredenheid op het onofficiële advies van de Raad van State in verband met het homohuwelijk, dat getuigt van gezond verstand en redelijkheid.”

VB_voorzitterschap_Bart Laeremans0001.jpgBart Laeremans

Laeremans sprak dan weer klare taal in 2003 toen de openstelling van het huwelijk er uiteindelijk kwam: “Wij zullen hard ons best doen om deze wet af te schaffen. Ik geloof ook dat er een dag zal komen dat we daarin zullen slagen. Natuurlijk zal men op dat moment komen aandraven met het goedkope argument dat er intussen enkele tientallen of honderden homokoppels van de regeling gebruik zullen hebben gemaakt (…). Dat is dan niet onze verantwoordelijkheid. U bent verantwoordelijk voor de ontsporing die er vandaag wordt aangericht .”

In 2002 sprak hij zijn afschuw uit over de anti-discriminatiewet die toen werd gestemd: “Op de zeven jaar die ik in het Parlement zit, heb ik toch wel al een ander mogen meemaken, maar dit wetsontwerp is toch wel het allerergste. Dit wetsontwerp ter bestrijding van de zogenaamde discriminatie is werkelijk buiten categorie. Hors catégorie, zoals ze in het Frans zeggen (…). Deze tekst is de meest gevaarlijke, de meest schandelijke, de meest verfoeilijke, de meest huiveringwekkende, de meest lugubere tekst die ik hier ooit heb weten bespreken, want hij leidt ons regelrecht naar een totalitaire maatschappij.”

VB_voorzitterschap_Philip Claeys0001.jpgPhilip Claeys

Van Philip Claeys zijn mij geen homofobe uitspraken bekend. Zoals wel meer VB’ers vernoemt hij ons wel graag in verklaringen tegen de Islam. Zo brengt hij op zijn website verslag uit van een bijeenkomst van de Civil Liberties Alliance (ICLA), een extreem-rechts clubje dat ten strijde trekt tegen de ‘toenemende islamisering van onze westerse samenlevingen.‘  Het klassieke ‘links laat zich doen door de Islam‘ werd hier als volgt geformuleerd: “Wat in verschillende tussenkomsten terugkwam, was de vaststelling dat de linkerzijde het totaal laat afweten in de verdediging van de vrije meningsuiting, van de rechten van vrouwen, homo’s enzovoort. Het is precies de feitelijke alliantie van een groot deel van de linkerzijde met de islamisten die een bedreiging vormt voor de burgerrechten in Europa. Velen kijken toe, maar zwijgen angstig. Anderen, zoals de deelnemers aan deze conferentie, komen op voor vrijheid en recht.”