Homofobe tweets tegen Di Rupo

Laurent Louis0001.jpgHet heeft lang geduurd maar het was bijna onvermijdelijk: een openlijk homoseksuele premier is voor homofoben een alibi om hun afkeer en haat te spuien. Totnogtoe bleef het bij relatief onschuldige prentjes en verwijzingen naar Elio als ‘dramaqueen’. Laurent Louis bij de spits af voor het ruigere werk.

Laurent Louis zit in het federale parlement voor de MLD (Mouvement pour la Liberté et la Démocratie) nadat hij de PP (de Parti Populaire van de bekende advocaat Mischaël Modrikamen) had verlaten in februari 2011, waarvoor hij eerder de MR had verlaten. Een donkerblauwe populist zo te zien, vergelijkbaar met Jean-Marie Dedecker. al hebben we bij onze hardwerkende West-Vlaming nog nooit enige uiting van homofobie gehoord.

Elio_Biep0001.jpgDe franstalige krant Le Soir publiceerde vandaag enkele tweets van Louis die er niet om liegen. Het begon met kritiek op het feit dat Elio zijn gelukwensen stuurde aan Laurent Kabila voor zijn herverkiezing tot president van Congo. Wat het ene met het andere te maken heeft is niemand duidelijk, maar hij vervolgt dat Di Rupo een twijfelachtige reputatie geniet wat betreft zijn intiem- en privéleven. Louis beweert ook dat die reputatie ervoor zorgt dat hij met handen en voeten gebonden is. (Aan Kabila???). Toen hij daarop reacties kreeg van andere tweeters twitterde hij: “Allez Allez, iedereen kent de smaak van onze eerste minister.”

“Alle Belgen weten waarover ik het heb”

Het wordt nog smeuïger. Louis weet ook nog te vertellen dat een minderjarige vriend in de discotheek Le You recentelijk heeft ervaren wat hij bedoelt. “Onder de 18 jaar gaat het niet meer over homoseksualiteit” beweert hij. Het artikel 372bis, dat de leeftijdsgrens voor homoseksueel contact op 18 jaar legde is nochtans al afgeschaft sedert 1985. Elio Di Rupo001a.jpg16 jaar is nu voor iedereen de leeftijdsgrens. “Alle Belgen weet perfect waarover ik het heb” gaat Louis dapper verder. Alhoewel hij in L’ Avenir toch een beetje gas terugneemt: “Ik heb respect voor homoseksuelen, maar niet voor Di Rupo, die voor alles staat wat ik bestrijd! In geen enkel ander land ter wereld zou Di Rupo premier kunnen worden!”

Lees ook: Wat heb ik aan Di Rupo?