Frankie goes to Brussel

Frankie0001.jpgFrankie Devuyst, voorzitter van Hiv Vereniging België, wordt wel eens omschreven als een pitbull. Hij staat genomineerd voor de homofolieprijs als één van de medewerk(st)ers aan de TV-reeks Hiv+

Het programma  toont mensen met hiv en ontkracht een aantal vooroordelen. Hier moet méér mee gedaan worden, dacht hij en meldde zich op 8 december aan bij Pascal Smet, Vlaams minister voor onderwijs, jeugd, gelijke kansen en Brussel. In zijn binnenzak: de DVD en het boek over het programma.Nieuwjaar_hiv_pascal smet0001.jpg

Hij had een fotograaf meegenomen en ook Elly Vervloet (adjunct netmanager VRT Eén), Katrien Van Oost (uitgeverij Lannoo) en Cis Van Peer (de auteur van het boek) uitgenodigd. Een fijn gezelschap dat de de minister perfect kon vertellen waarom hij deze kans niet mocht laten liggen.

Frankie_boek0001.jpgDe minister was onder de indruk en kocht meteen 850 boeken en 250 DVD’s aan. Hij beloofde ook te bekijken op welke manier er verder aandacht aan het thema kan worden besteed in het onderwijs. Frankie Devuyst is tevreden: “Dit is nogmaals een bewijs dat een zelfstandige, daadkrachtige en uiterst kritische Hiv Vereniging België absoluut nodig is willen we hiv en ‘leven met hiv’ normaliseren in onze samenleving.” zegt hij op zijn facebookpagina.  Hij signaleert ook dat Sensoa ook “wakker is geworden” want ze brachten een brochure uit over Hiv-beleid op scholen. “Beter laat dan nooit” zegt Frankie.