Rhythm is a Lady

Famba001.jpg

Je zag ze allicht op de pride. Ze duiken overal op waar een tekort is aan ambiance en vullen de leemte probleemloos in. Famba. Ik kreeg een promo-mailtje van hen dat ik bij deze graag op uw scherm tover. En bekijk zeker ook het clipje.

Famba (samentrekking van samba en het Franse femme) is een kleurrijke, geëngageerde groep vrouwen in zwart en fuchsia gehulde outfits die met hun Latijns-Amerikaanse ritmes sfeer en ambiance brengen tijdens een optocht, feest of evenement. Niet alleen zijn we gedreven door muziek en ritme, Famba staat ook voor feminisme en lesbische identiteit.

Famba wil actief werken aan de zichtbaarheid en positieve perceptie van lesbische en biseksuele vrouwen. Het wil een statement zijn tegen bestaande vooroordelen en klassieke rolpatronen binnen de samenleving. Daarnaast pleiten de Fambatista’s voor solidariteit tussen verschillende minderheidsgroepen door zicht- en hoorbaar op straat te komen, met veel gevoel voor ritme!

Kortom: RHYTHM IS A LADY!

Famba vraagt voor een optreden steeds een democratische prijs. Aarzel dus niet om contact op te nemen.

 

facebook_logo_klein.jpg