Léonard en de adreslabels

Youri_Tijl_Leonard002.jpgOnzin is besmettelijk. Dat is de tekst op een fraaie foto van Mgr. Léonard die een condoom in de mond is gepropt om hem het zwijgen op te leggen. Niet overal even gewenst, zo blijkt.

Het is een poster die is uitgegeven door Çavaria als reactie op de straffe uitlatingen die de aarstbisschop deed over hiv, holebi-ouders en homoseksualiteit. Youri en Tijl, een homokoppel dat in Mechelen woont, hebben zo’n poster voor het raam hangen. Hun huis staat vlakbij de Sint Romboutskahedraal. Als je goed kijkt kan je op de foto een weerspiegeling van een stuk kathedraal zien.

Sedert kort wordt het raam beplakt met allerlei kleverigs waardoor de poster onleesbaar wordt.  Youri (rechts op de foto) : “Een ovaal Mariabeeldje van Lourdes in eerste instantie… nu permanent labels die je gebruikt om adressen op enveloppen te kleven. Het is nu reeds de derde keer dat we die eraf halen.” Youri_Tijl003.jpgHet recht op vrije meningsuiting heeft blijkbaar speciale beperkingen als je in de buurt van de kathedraal woont.

Hoe reageer je op zoiets? Youri en Tijl overwegen klacht neer te leggen. Wij kunnen hun voorbeeld volgen en een Léonardposter voor ons raam hangen. Je kan hem hier bestellen of downloaden. Maak een foto van de poster voor je raam (je mag er ook mee op staan) en stuur hem naar mij op. Ik zet hem op deze blog. Doen!

Lees ook: Léonard en de vrije meningsuiting en Vrijheid van godsdienst is aan beperkingen onderworpen

Alle artikels over Mgr.Léonard