Moslims tegen serofobie

Musulmans_serophobie002.jpgWel ja, serofobie is ook een fobie. Ik kreeg een mail van Merhaba met onderstaande oproep.  Doorsturen naar alle moslims die je kent!

Ter gelegenheid van de Wereld Aidsdag willen wij, moslims die ijveren voor een interne dialoog in een inclusieve islam en met respect voor diversiteit, de petitie “Moslims tegen Serofobie” steunen. Merhaba steunt dan ook graag samen met de organisaties The Inner Circle en HM2F deze petitie en ondertekent mee de oproep voor meer tolerantie.

Loneliest001.jpgMet deze gezamelijke tekst roepen we onze moslim-medezusters en -broeders op om mee te zorgen voor een betere preventie voor ieder, ongeacht de etnische en/of religieuze diversiteit of geaardheid. Ook vooroordelen wegwerken is een effectief middel tegen serofobie.