Virus in het Fakkeltheater

Virus001.jpg“VIRUS is mijn volgende toneelstuk, waar ik heel trots op ben” schrijft Wim Morbée in een mailtje. De titel laat al vermoeden dat het stuk over hiv gaat.  Het nieuwste project van toneelgezelschap Vreak (Vlaams Recreatief en Andersgeaard Kunsttheater) is in januari te zien.

Sebastian is er net achter dat hij seropositief is. Hij kan er niet mee om en zijn stoppen slaan door. Hij nodigt zijn zes laatste bedpartners uit en speelt met hen het spel van zijn leven. Hij bepaalt de regels. Hij wil weten door wie hij besmet is. Hij wil de waarheid kennen en drijft hen tot het uiterste.

Wim Morbée (foto): “In ‘VIRUS’ komen heel wat aspecten van de samenleving aan bod. Verschillende personages, verschillende verhalen en heel wat diepgang. We willen uiteraard in de eerste plaats ons publiek laten genieten van dit zeer spannend verhaal, maar vinden de boodschap die we willen meegeven zeker even belangrijk. Wim Morbée002.jpgWe vonden het tijdens de brainstormvergaderingen altijd zeer belangrijk om nooit onze boodschap belerend of schools te laten overkomen. Iedereen haalt zijn eigen waarheid uit dit toneelstuk.”

Met: Willy Ngala, Jef Mertens, Sven Pichal, Bieke Meuldermans, An Morbée, Pieter Van Keer, Wim Morbée, Lydia Smet, Tuur Van Hove, Johan van Oevelen en Sarah De Neubourg. Regie: Dirk Belloy.

6 7 8 14 en 15 januari 2011 om 20u30.
Info en tickets (9 euro) bij Vreak, Fakkeltheater of 070 246 036