Agressie tegen transgenders herdacht

Vladimir Luxuria001.jpgIn 37 steden wordt vandaag de Transgender Day of Remembrance georganiseerd. Elke dag krijgen transgenderpersonen te maken met geweld, discriminatie of pesterijen. Transgender Day of Remembrance wil de slachtoffers herdenken en oproepen tot actie om geweld in de toekomst tegen te gaan.

Transgender Europe verzamelt info over activiteiten die plaatsvinden en wil ook het brede publiek informeren over het transthema. Het initiatief krijgt de steun van ILGA Europe, de holebitransgenderkoepel in Europa.

Vladimir Luxuria, (foto) communistisch parlementslid in Italië, is een van de bekendste transgenders in Europa. Ze  hield een toespraak op een bijeenkomst van de  Transgender Council in Malmö op 1 oktober 2010. Ze had het ondermeer over de houding van de godsdiensten: “Weinig religies respecteren ons, de grote meerderheid zien ons als zondaars. Nochtans kennen we transgenderpriesters. Ik heb het nu niet over de paus met rode pradaschoenen, een lang kleed en een hoedje in bont die met het wierookvat zwaait als ware het een modieuze handtas… Ik heb het over ‘Waria’, transpriesters in de Bugisgemeenschap in Indonesië. Ze zijn een soort mix tussen islam en de pre-islamitische cultus.”

Toevallig kreeg ik vandaag ook een mailtje waarin de oprichting van een nieuwe transgendergroep wordt aangekondigd: Trant (Transgender Antwerpen).