Vrouwendag buigt zich over toekomst feminisme

vrouwendag_Catherine Gouffau001.jpgVolgens de mail die ik van Merhaba kreeg  wordt het een bijzondere Vrouwendag dit jaar. Men zal nadenken over de toekomst van de vrouwenbeweging en het feminisme Dat verbaast mij niet echt, maar wie ben ik?

Dat is uiteraard niet de belangrijkste vraag. Wat dacht u van de volgende: Wat betekent feminisme vandaag? Wat kan het morgen betekenen? En daarna? Wat is momenteel de impact van de globalisering op het feminisme en de vrouwenbeweging? Hoe gaan we om met die nieuwe uitdagingen? Hoe bouwen we aan een feminisme dat oog heeft voor elke vorm van ongelijkheid? Ik heb daar niet zo direct een antwoord op. Wat ik wel weet is dat het feminisme door sommigen met een scheef oog bekeken wordt als ‘geitenwollensokken van ’68’ en daar doe ik alvast niet aan mee. Feminisme is een belangrijk onderdeel van de holebitransgenderbeweging.

Misschien ga ik dan ook wel eens luisteren naar het panel dat bestaat uit Sarah Bracke (feministe, KULeuven), Ida Dequeecker (Vrouwen Overlegkomitee,VOK), Yasmina Ak Akhandaf (Baas over eigen hoofd, BOEH!), Catherine Gouffau (Merhaba, foto), Suzanne Monkasa (RVDAGE) en Sarah Avci (KAV-intercultureel). Moderator is Meryem Kanmaz.

Vrouwendag001.jpgSamen met het publiek willen ze ideeën uitwisselen, ervaringen delen, discussiëren en nadenken over de rol van de vrouwenbeweging en het feminisme in de toekomstige samenleving. U mag zich verwachten aan theoretische reflecties doorspekt met concrete praktijkervaringen.

 
Deze workshop is een onderdeel van de 39ste Vrouwendag
Workshop “Feminisme zonder grenzen”
Donderdag 11 november, 15:30 – 17:00
De Factorij
Huart Hamoirlaan 136
1030 Brussel
(5′ van het station van Schaarbeek)

Lees ook: Feministisch Manifest