Peter Maes heeft ons verlaten

Peter001aIk vernam deze week het overlijden van Peter Maes. Hij overleedt onverwacht op 41-jarige leeftijd de nacht van zaterdag op zondag tijdens een operatie in het UZA in Edegem.

Ik leerde Peter jaren geleden kennen tijdens een ander triest moment: de dood van Kris Mariën. Kris was de laatste maanden van zijn leven opgevangen door Peter en zijn vrienden. Peter was toen een van de drijvende krachten van de HLWM(Homo/Lesbiennewerking Mechelen).

Jaren later, begin 2010, ontmoetten we elkaar opnieuw in het comité ‘Léonard en co? 10.000 X NO !!!’ dat op 28 februari een geslaagde manifestatie  organiseerde naar aanleiding van de inauguratie van Léonard als aartsbisschop. Peter zette zich – samen met zijn vriend Michel – 100 % in voor deze actie. Hij nam ook initiatieven om in zijn vakbond BBTK de aandacht te vestigen op holebirechten.

Zo zal ik mij Peter blijven herinneren. Mijn gedachten gaan ook naar zijn vriend en echtgenoot Michel, die ik veel kracht en troost toewens.

Vrienden en familie nemen afscheid van Peter op zaterdag 26 juni 2010 om 15.00 uur in de aula van het Rouwcentrum Van Raemdonck, Albert Panisstraat 79 te Beveren.