Naar de dokter

doctors001aDeze zomer worden in de grootste bevraging tot nu toe gegevens verzameld over seks, gezondheid en relaties bij mannen die seks hebben met mannen (MSM).

De resultaten van het Europees Man-tot-Man Internetonderzoek 2010 zullen gebruikt worden om programma’s over de gezondheid van MSM te verbeteren. In het onderzoek worden vragen gesteld over relaties, seksleven, risico’s, voorzorgsmaatregelen en het gebruik van gezondheidsdiensten. Een van de doelen is te onderzoeken of homoseksuelen en andere mannen die seks hebben met mannen toegang hebben tot hiv-testen en -preventie. 

Het onderzoek wordt verricht door een internationale groep onderzoekers en mensen werkzaam in de gezondheidszorg bij instellingen voor de volksgezondheid, universiteiten en niet-gouvernementele organisaties, afkomstig uit 31 Europese landen. Ze houden zich bezig met de problematiek rond hiv, mensenrechten en de gezondheid van homoseksuelen.

De studie wordt gefinancierd door de Europese Commissie en wordt in Vlaanderen gecoordineerd door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Je hebt 20 tot 30 minuten nodig om de vragenlijst in te vullen.

Naar het onderzoek