Eerste blad voor holebi’s in Marokko

Mithly001Het blad is een initiatief van de organisatie ‘Kifkif’ en op het forum van Gay Maroc was het al lang een gespreksonderwerp.

Redacteur Mourad van ‘Mithly’ zegt dat men de holebi’s eindelijk aan het woord wil laten want in de pers – zeker de islamitische – is het een groot taboe. Het blad wordt gedrukt maar gezien het ondergronds karakter ervan wordt het vooral op het internet gelezen.

Mustapha Kalfi van de Islamitische krant ‘Attajdid’ eist van de overheid dat de publicatie verboden wordt omdat het een aanslag is op de ‘Islamtische waarden van de Marokkaanse maatschappij en de toekomst van de mensheid’. ‘Attajdid’ protesteerde ook tegen een optreden van Elton John. Daarop kwam een scherpe reactie in een andere krant, ‘Aujourd’hui Le Maroc’ die de islamfundamentalisten er flink van langs gaf.

http://www.dailymotion.com/swf/xd1fn9&v3=1&related=1