Holebikort 2010: Maak zelf je filmpje

Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant viert dit haar jaar 10de editie en wil dat dubbel in de verf zetten door middel van een nieuw project om filmtalent in binnen en buitenland aan te trekken om een kortfilm te maken waarin het holebithema wordt verwerkt.

straight_cam20080608a“Er worden elk jaar films gemaakt wereldwijd omtrent het holebithema maar in mindere mate in Vlaanderen en België” zegt Gemmeke de Jongh, medeorganisatrice van de wedstrijd: “We willen met deze wedstrijd iedereen aanspreken die werkt met film: hetero, holebi, jong, oud, autochtoon, allochtoon, …om na te denken over dit thema en dit te verzilveren op het grote scherm. Het holebithema hoeft niet eens het hoofdthema te zijn maar moet wel aanwezig zijn. Enerzijds streven we naar kwaliteit door ook de professionals aan te spreken en anderzijds willen we ook het onderwerp naar het grote publiek brengen door hen te laten participeren.”

Gemmeke de Jongh: “Tot 15 oktober kunnen de kortfilms ingezonden worden en op 9 november 2010 worden de winnaars gelauwerd in de stadsschouwburg van Leuven tijdens de openingsavond van het 10e holebifilmfestival Vlaams-Brabant. Er is 1500€ aan prijzen winnen. Verder wordt een selectie van de ingezonden kortfilms vertoond tijdens het festival en er wordt zelfs gedacht aan het uitbrengen van een dvd. Allemaal mooie vooruitzichten voor hen die niet bij de pakken blijven zitten.”

Inschrijven via de website.


Ik zoek talent

yvan_camera001Ben jij zo iemand die creatief met een kamera kan omgaan? Of misschien ken je wel zo iemand maar heb je eerder acteurtalent? Of ben je goed in het schrijven van een origineel scenario? Allemaal goede redenen om deel te nemen aan de wedstrijd.  Ik ben alvast zo iemand. Wil je met mij samenwerken aan een kortfilm?  Mailen! Ik zit te popelen om er aan te beginnen.