David Kato (Oeganda) deze week in Brussel

David Kato003

Deze week is David Kato, de Oegandese holebi/transgenderactivist op bezoek in Brussel. Hij is actief in SMUG (Sexual Minorities Uganda). In Oeganda is een strijd aan de gang die de aandacht van de ganse wereld heeft getrokken.

Oeganda komt regelmatig in het nieuws omwille van het wetsvoorstel dat homoseksualiteit zou verbieden en zelfs de omgeving van holebi/transgenders wil vervolgen als ze hun vrienden niet verklikken. De promotie en commotie rond dit wetsvoorstel wordt aangezwengeld door christelijke fundamentalisten uit de VS die een ware anti-homohetze creëren.

David Kato is in Brussel van 23 tot 26 maart. Hij zal ondermeer de Europese instellingen bezoeken. Hij gaat ook langs bij ILGA (International Lesbian and Gay Association). Donderdagmorgen ontbijt hij met medewerkers van WISH.