Mechelen – Borgerhout

hoofddoek001b
Borgerhout

De mama van Layla Hachichi sloeg de krant open. Çavaria stelt zich burgerlijke partij in zaak Hachichi” stond er. Het zou nooit wennen zo’n dingen in de krant te lezen over de tragedie met haar dochter. Wat zou het nu weer zijn? Was het goed of slecht nieuws?

Mevrouw Hachichi nam de telefoon en belde haar advokaat. “Ja Mevrouw, ze hebben het recht om dat te doen, ze komen op voor homo’s en lesbiennes moet u weten. Die extra onderzoeksdaden? Het zou kunnen dat ze uw huis nog eens overhoop komen halen en dat U een paar keer extra voor verhoor naar de politie moet”.  Zou het kunnen dat ze dan nog een zwaardere straf krijgt? “Dat kan ik nu nog niet zeggen mevrouw” antwoordde haar advokaat, “Naar het schijnt zou het Vlaams Belang ook heel hard hebben aangestuurd op die burgerlijke partijstelling”.

En wat doet çavaria nog meer, behalve zich mengen in processen? “Ze staan mensen bij die problemen hebben met hun homoseksualiteit, ze hebben werkgroepen van ouders met kinderen en zo.”

Mevrouw Hachichi wist al wat er vanavond zou gebeuren als haar man thuis kwam. Ze had er geen goed gevoel bij.

Lees ook mijn opiniestuk hierover in De Standaard.

Beluister het interview op Pink Wave (klik op de MP3 ‘zaak-Hachichi – Yvan Brys’)

Lees Layla Hachichi’s dood kan spanning doen oplopen tussen holebi’s en moslims

Lees de reactie van Bart De Wever

Léonard001
Mechelen

De inauguratie van Monseigneur Léonard was een succes geweest over de gehele lijn op zaterdag 27 februari. De kersverse aartsbisschop dronk nog een glas met enkele bisschoppen. Zijn oog viel op een plastic zak op de salontafel, waarin blijkbaar iemand enkele brochures had verpakt. “Dat is uw cadeautje van çavaria!” grinnikte een van de bisschoppen. “çavaria, is dat een Mariavereniging of zo?” vroeg Léonard. De bisschop proestte het uit: “Nee, dat zijn de holebi’s. U hebt ze toch vergeleken met anorexiapatiënten? Dat is bij sommigen niet in  goede aarde gevallen en bij wijze van grap heeft çavaria dan maar een ‘studiepakket’ voor U samengesteld. Niks bijzonders hoor. Ik gooi het wel bij het oud papier.”

Léonard bekeek de brochures. “Discriminatie van holebi’s” las hij luidop. “Kunnen we daar problemen mee krijgen?” De bisschop stelde hem gerust: “Die van çavaria kennen de wet goed en ze weten dat ze U weinig kunnen maken. Als ze dat al zouden willen. Die wet is er om het gewone volk onder controle te houden, niet voor mannen van stand zoals Uzelf Monseigneur!” De aartsbisschop vroeg zich luidop af: “Moet ik die Mieke Steffens dan uitnodigen voor de koffie?” De bisschop dacht na. “Ik zou het voorlopig niet doen. ze heeft dat toch maar gedaan om een deel van haar achterban te sussen hoor. Die hadden hier deze namiddag een manifestatie tegen U georganiseerd. Ze stonden hier een plein verderop met 60-tal. Ik lees dat ze van plan zijn om nog acties te doen tegen U.”

“Oei”, zei Léonard.  “Maar ze zijn gelukkig maar met weinig. Alhoewel, in de meeste van mijn kerken zit er op zondag minder volk.  En wanneer zouden ze terugkomen denk je?” De bisschop dacht opnieuw na en zei toen: “Geen idee, misschien als U tot kardinaal wordt euh… gekroond.” Léonard straalde. “Ja, dat wordt mijn volgende grote feest!” Het werd nog een hele gezellige avond.

 


Lees ook het standpunt van Addy Ariën, voorzitter van de Limburgse holebi-adviesraad (LHAR)

Lees ook de ontdopingsbrief van Roger Van Loon.