Chiro schrijft Open brief aan Paus Benedictus XVI

chiro005

De recente pauselijke inmenging in wereldse zaken zoals holebirechten is bij vele mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Ook bij Chirojeugd Vlaanderen, een van de katholieke jeugdbewegingen.

Nationale Voorzitters Dimitri Vandenbroucke en Maaike Van Miert hebben de paus een open brief geschreven waarin ze hun manier van werken met jongeren uitleggen en er geen doekjes omwinden dat dit in strijd is met wat Rome zegt: “Als het om relaties en seksualiteit gaat willen we als Chiro kinderen en jongeren een kader bieden waarmee ze hun eigen weg kunnen zoeken. Respect en engagement zijn voor ons cruciaal in elke relatie: leid(st)ers in de leidingsploeg en t.o.v. leden, vrienden onder elkaar, verliefden en geliefden. We maken hier uitdrukkelijk geen onderscheid of rangorde naar sekse of geaardheid. Onze drie Chirowaarden graag zien, innerlijkheid en chiro002rechtvaardigheid geven voor ons de samenleving weer die wij hoog in het vaandel dragen. Een samenleving waarin iedereen graag gezien wordt, waarin we ingaan tegen oppervlakkig leven en waarin iedereen eerlijke kansen krijgt. Of ze nu veel of weinig weten, dik of dun zijn, blank of zwart zijn, of het nu jongens of meisjes zijn, of ze graag mannen zien of graag vrouwen zien. Het is dat graag zien, die rechtvaardigheid en dat respect dat we missen in uw opvatting als zou holebiseksualiteit tegennatuurlijk zijn. Wij kunnen niet begrijpen dat u een onderscheid maakt tussen mensen.We zijn ervan overtuigd dat het opvattingen en uitspraken als deze zijn die het moeilijk maken voor jongeren om zich nog welkom te voelen in de Kerk.”

Lees de volledige brief