Teken de petitie tegen anti-homowet in Oeganda

U las het hier al eerder: Het Oegandese parlement dreigt een nieuwe wet aan te nemen waardoor homoseksuelen zware celstraffen of de doodstraf kunnen krijgen. Het verzet tegen de anti-homowet neemt toe. Ook de Anglicaanse Kerk keurt de geplande wet af. WISH roept op om een internationale online petitie te tekenen.
 
Als gevolg van hevige internationale kritiek verklaarde president Yoweri Museveni op zeker ogenblik dat de tekst nog ‘s moest worden bekeken. Maar extremisten gingen in de tegenaanval zodat de wet alsnog dreigt te worden goedgekeurd. Met alle kwalijke gevolgen vandien voor holebi’s in Oeganda.

Frank Mugisha001“Deze wet zal ons ernstig in gevaar brengen”, zegt de Oegandese homoactivist Frank Mugisha. “Teken de petitie en vraag aan anderen om ons te steunen. Als de wereldwijde reactie massaal is, zal onze regering zien dat Oeganda riskeert in een internationaal isolement te belanden.” Volgens de gevreesde wet kunnen mensen levenslang krijgen als ze een homoseksuele relatie hebben. ‘Ernstige overtreders’ riskeren zelfs de doodstraf. Ngo-medewerkers die aan hiv-preventie doen, kunnen tot 7 jaar cel krijgen omdat ze ‘homoseksualiteit promoten’. Gewone burgers riskeren tot 3 jaar cel als ze ‘homoseksuele activiteiten’ niet snel aangeven bij de politie.
 
Teken hier de petitie 
 
Het resultaat van de petitie zal worden bezorgd aan president Museveni, parlementsleden in Kampala, Oegandese ambassades en aan regeringen die Oeganda financieel steunen.

Meewerken met WISH? Kom naar de eerstvolgende vergadering, maandag 15 februari om 19u30 in het Roze  Huis, Draakplaats, Antwerpen.