Een condoom is veilig, behalve op Broadway

reuzencondoom002
Een team van vier Fransen hoopt met een 36 meter hoge condoomballon de wereld rond te kunnen varen. De tocht zal allicht niet zonder hindernissen verlopen.

De ballon, die toepasselijk ‘Condomfiere’ genoemd wordt, biedt plaats aan één piloot en vier passagiers. De tocht die het vijftal wil ondernemen, brengt hen naar vijf verschillende continenten en heeft als doel Wereld Aids Dag te promoten. Op dit moment staat de ballon nog in Parijs, maar in juni verhuist de veiligste ballon ter wereld naar Wenen voor de start van de vlucht rond de wereld.

De ‘Condomfiere’ blijkt niet overal welkom te zijn. Alvast niet op de jaarlijkse Thanksgiving Day Parade op Broadway in New York. Daar blijkt niet enkel het seksuele aspect van de ballon voor problemen te zorgen. Ook de grootte van het vaartuig. Die is op de parade beperkt tot 70 feet lengte, 40 feet breedte en 78 feet hoogte.  Die beperking kwam er in 1997 toen een toestel een lantarenpaal raakte. Een van de toeschouwers raakte toen gewond door vallende brokstukken.