Scott verwacht een kindje

pregnant_man001
Scott Moore is zwanger. Dat kan. Hij is geboren als vrouw en is nu een man. Maar zo eenvoudig is het dus niet, zowel in De VS als bij ons zijn er hindernissen.

Scott is de tweede Amerikaanse man die zijn zwangerschap publiek maakt. Hij zal in februari een jongetje op de wereld zetten met de steun van echtgenoot Thomas (kan U nog volgen?). Beide heren zijn geboren als meisjes en ondergingen een transitie naar man. Scott kon in de VS trouwen met Thomas omdat hij nog over een geboorteakte beschikt waarop hij als vrouw staat gecatalogeerd. (mensen van hetzelfe geslacht kunnen momenteel niet trouwen in Californië) Scott en Thomas gaan hun zoontje Miles noemen. Ze zijn trots op hun gezinnetje, waarin Gregg (12) en Logan (10) reeds rondlopen. Kids uit een vorige relatie van Thomas met een vrouw die overleed.

In België zouden Scott en Thomas mogen trouwen, maar ze zouden geen kinderen kunnen krijgen. De Belgische wetgeving zegt immers dat iedereen die van geslacht wil veranderen zich verplicht moet laten steriliseren.

Scott and Thomas Moore with their two adopted children_a

De holebi/transgenderbeweging wil ijveren voor gelijkheid, ook voor mensen zoals Scott en Thomas. In de Discussienota beleidsplan 2011-2015 van koepelorganisatie çavaria staat vermeld: “Çavaria toetst (nieuwe) wetgeving op holebi- en transvriendelijkheid, waakzaamheid voor afschaffen wetten en ev. nieuwe wetsvoorstellen formuleren (vb. screening wet op transseksualiteit en aanpassing aan de bestaande noden)”.

Wil je hierover mee discussiëren met çavaria? Dat kan.