Toch nog getrouwd geraakt in 2009

De tijd dat LGBT’s enkel vooruitgang boekten in het Westen is stilaan voorbij. Op 28 december trouwden Alejandro Freyre et José Maria Di Bello met elkaar in Ushuaïa, Argentinië. Hun voornemen om op 1 december te trouwen (Wereld Aids Dag) omdat ze allebei seropositief zijn mislukte. Een rechter in de hoofdstad Buenos Aires, waar ze wonen, ging dwars liggen. Dit ondanks het decreet van het hooggerechtshof van 18 november dat het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakte onder de bestaande wetgeving.

In Tierra del Fuego (Vuurland) kon het uiteindelijk wel. Op voorwaarde dat ze er geen ruchtbaarheid aan zouden geven om verdere juridische problemen te vermijden. Volgens de voorzitter van Inadi (het officiële bureau tegen discriminatie, xenofobie en racisme van Argentinië)  wisten ze dat ze van de regering van Vuurland de toestemming zouden krijgen. Hip Hip Hoera voor het jonge paar!

http://www.dailymotion.com/swf/xbo8z9&v3=1&related=1