Georgische LGBT-activist vrijgelaten (UPDATE)

Me_006Paata Sabelashvili, voorzitter van de Georgische LGBT-organisatie ‘Inclusive Foundation’ en tevens lid van het bestuur van ILGA-Europe die sedert 15 december vast zat werd op 26 december vrijgelaten. Er zouden geen aanklachten tegen hem zijn geformuleerd. 

 

ILGA-Europe reageert opgelucht. Linda Freimane: “we zijn opgelucht en blij dat Paata is vrij en gezond. We danken alle organisaties en activisten over de gehele wereld die zich ingezet hebben voor zijn vrijlating”.  Toch blijven er nog vragen. Martin K.I. Christensen: “We blijven ons vragen stellen over de inval in het secretariaat op 15 december. Dat was vernederend en buiten alle proporties. De politie heeft zich misdragen tegenover het personeel van ‘Inclusive Foundation’ en bracht vernielingen aan in hun secretariaat. We maken ons ook zorgen over het feit dat de politie de twee andere bestuursleden, Tinatin Japaridze en Eka Agdgomelashvili, nog steeds schaduwt. We roepen de Georgische autoriteiten op deze intimiderende maatregel op te heffen.”