Minaretten in Zwitserland, Regenboogvlaggen in Antwerpen

Minaretten_VBHet hoeven niet altijd minaretten te zijn, zo dachten ze bij het Vlaams Belang. Met een eenvoudige regenboogvlag kunnen we ook al voor stemming zorgen.

In het VB-orgaan ‘Antwerps Nieuws editie Borgerhout’ dat vandaag te grabbel lag in de hall van mijn appartementsblok (ik heb de gewoonte er eentje voor lectuur mee te nemen en de rest asap in de papiercontainer te laten verdwijnen) staat op bladzijde 9 het volgende:

“Als de bewoners van Borgehout binnenkort aan hun districtshuis een regenboogvlag zien wapperen ipv. de Vlaamse Leeuw, moet ze zich niet afvragen wat dit betekent. De regenboogvlag wordt al sinds de jaren 1980 door homoseksuele mannen en lesbische vrouwen gebruikt in de VS, maar de vlag wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt. De kleuren stellen homotrots en -recht voor. In Borgerhout betekent dat gewoon dat er een nieuw districtsraadslid van Sp.a in de raad zetelt die liever die vlag ziet wapperen dan onze nationale vlag. Op de districtstraad van 26 oktober jl. was het nieuwe raadslid echter afwezig, dus moet er nog worden afgewacht of zijn vraag op de volgende raadszitting zal worden goedgekeurd.”

borgerhout_minaretten002We zijn gewaarschuwd: voor we het weten hebben we een tweede referendum aan ons been in Antwerpen. Kunnen ze meteen ook de islamitische architectuur laten verbieden. Minaretten en janetten op één stembiljet! Het thema is het VB niet vreemd. Ik vond een oudere verkiezingsfolder waarop deze afbeelding te zien is. Leuk idee… dient die tweede toren eindelijk nog eens voor iets.

Na enige navraag blijkt het niet om iemand van de Sp.a te gaan maar om een districtsraadslid van Groen! die een schriftelijke vraag had gesteld om de regenboogvlag uit  te hangen aan het districtshuis tijdens de regenboogweek.

Veel meer over hoe lief het VB voor holebi’s is vind je op de website van Mikpunt.