Met het Doorzettingsvermogen van de Pioniers

Ben Van Duppen_0002.jpgDe PVDA wil in het parlement de megafoon zijn van de sociale strijd. Ben Van Duppen, één van de kandidaten op de lijst voor het Vlaams Parlement, legt uit waarom hij dat ook als homo belangrijk vindt. Hij schreef dit artikel vlak na de Pride, waar hij al trommelend voor animatie zorgde in de PVDA-delegatie.

verkiezingen 2014,jongeren,pvda

Door op te komen voor de PVDA+ koos ik een partij die mij accepteert om wie ik ben en die bovendien gelijkheid en diversiteit hoog op de politieke agenda plaatst. Al is het noeste arbeid, ik ben super blij dat mijn vriend Ward mij hierin door dik en dun steunt, niet enkel in waar we samen voor gaan maar ook in wat we alleen moeten doormaken.

De kracht van de PVDA+ is dat de verschillende aspecten van het diversiteitsdebat niet losgekoppeld worden van elkaar. We ijveren immers voor een ban tegen geweld, uitsluiting en discriminatie op alle vlakken. De enige manier om tot een gelijke en warme samenleving te komen, is door open te staan voor iedereen, ongeacht hun geslacht, geaardheid, afkomst of geloof. Enkel die houding voorkomt een verval in het wij-tegen-zij-denken, een denkwijze die anderen wel lijken te promoten maar die niets aan deze wereld bijdraagt. Wij gaan voor de evolutie van deze wereld en haar denken, naar een betere, verdraagzame samenleving. Wij weten dat we dat samen kunnen!

verkiezingen 2014,jongeren,pvda

Zelf uit de kast komen was een opluchting en het was de beste beslissing die ik op dat vlak kon maken. België heeft al lang een voortrekkersrol wat holebi- en transrechten betreft. Maar we beseffen goed genoeg dat houden van je vriend of vriendin niet overal mogelijk is en nog in meer dan 70 landen bestraft kan worden met opsluiting of de doodstraf. Enkel daarom zouden we al verder aan de kar moeten trekken, met vereende krachten en met het doorzettingsvermogen dat de pioniers vóór ons ook bezaten! Ik ben er van overtuigd dat Jos D’Haese, Peter Mertens en de gehele PVDA+ die belangen gaan verdedigen en samen met ons werk maken van een verdraagzame en open toekomst.

Ben Van Duppen, 16de opvolger Vlaams Parlement voor PVDA+ in Antwerpen

Het PVDA+ Verkiezingsprogramma over holebi’s en transgenders.