Eerste actie WISH 2.0

wish_solidariteitsactie Brussel

WISH (Werkgroep Internationale Solidariteit met Holebi’s) krijgt een nieuw leven onder de naam WISH 2.0. De eerste actie was een coalitie van stenen beelden en mensen van vlees en bloed.

wish,cavaria,oegandaHet is ook nodig: de recente homofobe wetten in Oeganda en Nigeria schreeuwen om internationale solidariteit. Op 14 januari keurde de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan de Same Sex Marriage (Prohibition) Bill goed. De wet maakt homoseksuele relaties strafbaar en ook alle steun aan mensen in zo’n relatie. Ook het tonen van homoseksuele affectie is verboden. Sindsdien werden een aantal mensen op basis van de wet gearresteerd.

wish,cavaria,oeganda
Internationale actie

De oproep van de Solidarity Alliance om hiertegen wereldwijd te protesteren kreeg  op vrijdag 7 maart respons (van individuele protesten tot acties in groep) in Amsterdam, Brussel, Kaapstad, Kopenhagen, Edinburgh, Frankfurt, Johannesburg, London, New Delhi, New York City, Oslo, Stockholm, Vancouver en Washington DC.  WISH 2.0 zat er zo’n beetje tussenin wat opkomst en creativiteit betreft.  Naar aanleiding van de internationale actiedag trokken een aantal leden van de kersverse groep naar het Koninklijk Park te Brussel.  De joggende Brusselaars keken toe hoe we de plaatselijke standbeelden bij onze actie betrokken. Zelfs een buste van Tsaar Peter De Grote kreeg even de rol van LHBT-activist. Via Twitter en Facebook bleven we in contact met de actievoerders die over de gehele wereld gelijkaardige acties voerden.

wish,cavaria,oeganda
Leer WISH 2.0 beter kennen op het congres van çavaria

Het was een bescheiden maar kordate start voor WISH 2.0 en er zijn intussen verdere actie gepland.  Wie WISH 2.0 beter wil leren kennen krijgt daartoe de kans op het congres van koepelorganisatie çavaria op zaterdag 22 maart waar de groep een activiteit zal organiseren. Meer info hierover volgt binnenkort. WISH 2.0 zal zich ook aansluiten bij het Roze Huis in Antwerpen en zoekt vormen van samenwerking met de roze huizen elders in het land.