Pins en stickers sieren het land

Peur de quoi001.jpg17 mei is de internationale dag tegen homofobie. Op 14 mei staan we opnieuw met tienduizenden in Brussel voor de jaarlijkse Prideoptocht.  De lentekriebels prikkelen de organisaties in het gehele land ook tot het opzetten van extra acties.

Pins en brochures

De Waalse koepelorganisatie Arc-En-Ciel Wallonie stelt zich tot doel om tegen 17 mei 35.000 pins en 25.000 brochure te verspreiden in scholen, gemeentebesturen, gezondheidscentra en culturele centra. Misschien kom je hen wel tegen als je  toevallig een van volgende steden bezoekt: Namen (7 mei, La journée des Fiertés Namuroises), Luik (8 mei, tijdens de Le Marché de la Batte en op 13 mei tijdens de Carré dès 18 heures), Brussel (op de pride) en Louvain-la-Neuve (17 mei, op de campus van de UCL, met de steun van Eliane Tillieux, minister van volksgezondheid, sociale actie en gelijkheid van kansen).

Pride Week.jpgStickers

De blijde boodschap van de pride wordt ook in Vlaanderen extra uitgedragen door çavaria, Wel Jong Niet Hetero en de roze huizen. Vrijwilligers delen aan de grote treinstations in Vlaanderen en Brussel regenboogstickers uit tijdens de Pride Week van 9 tot 14 mei.  “De regenboogkleuren zijn universele kleuren voor holebi’s en transgenders. Bars, clubs en restaurants hangen vaak zo’n vlag uit om kenbaar te maken dat zij ‘gayfriendly’ zijn”, zegt Michiel Vanackere van Wel Jong Niet Hetero. “Het regenboogsymbool straalt een warme en vrolijke sfeer uit en zorgt voor eenheid binnen de holebi- en transgendergemeenschap”.Met het dragen van de regenboogsticker kunnen treinreizigers en voorbijgangers laten zien dat ze de holebi- en transgendergemeenschap steunen. Mieke Stessens van çavaria: “De stationsacties starten op 9 mei aan het station van Antwerpen-Berchem. De stations van Hasselt en Gent volgen op 10 en 11 mei, Brugge en Brussel ‘concurreren’ op 12 mei en eindigen doen we in Leuven op 13 mei. Dit telkens actie,cavaria,pridetussen 7h30 en 8h30.” De actievoerders worden achteraf beloond met een ontbijt. 

Stickers en ballonnen

De drukkerijen en producenten van feestartikelen verdienen dezer dagen dus een mooie duit aan de beweging. Immanent laat weten dat hun eerste druk van 2.500 stickers bijna volledig is verdeeld. Er worden stickers bijgedrukt. Op de pride zelf zullen er ballonnen zijn met de beeltenis van Léonard. Je kan je ballon hier reserveren.

Over de Pride 2010

Over de Pride 2011

pride_logo.jpg