Léonard rides again

leonard_rides again.jpgHeeft Léonard intussen geleerd zich te beheersen als het op het beledigen van holebi’s aankomt? Het is nu intussen welletjes geweest, denkt u? Denk maar rap iets anders. Dit weekend was het weer prijs.

De kranten melden dat hij op radiozender Klara zijn opvattingen dit keer koppelde aan een taallesje: “Als ik Nederlands spreek moet ik de regels van die taal respecteren”, aldus Léonard. “Als de liefde zich uitdrukt op seksueel vlak moet zij ook de taal van de seksualiteit respecteren. Die taal is de complementariteit van man en vrouw.” Met deze nieuwe vergelijking bewijst Léonard nog maar eens hoe versteend zijn opvattingen over seksualiteit zijn. Taal is immers, net zoals opvattingen over seksualiteit, het resultaat van invloeden en veranderingen. Taal wordt anders gesproken dan honderd jaar geleden.

“Waarheid is waarheid”

Het Laatste Nieuws weet nog te melden: “De aartsbisschop is naar eigen zeggen niet nederiger geworden door de kritiek die hij moet verduren. “Waarheid is waarheid”, aldus de aartsbisschop. “Mijn diepe overtuiging is dezelfde gebleven.” Het begint harder en harder te klinken. Wat gaat de leraar godsdienst antwoorden als leerlingen hem vragen hoe ze dit moeten interpreteren? Zal hij Léonard durven tegenspreken? Sommigen zullen dat doen, anderen niet. Ik zou dat jongetje niet willen zijn dat in de klas zit te hopen dat de leraar iets zegt dat zijn ontluikende homoseksualiteit een beetje zuurstof geeft… en met een krop in de keel de klas verlaat.

proces leonard,katholiekDomme Léonard?

Er zijn verschillende manieren om te reageren op de homofobie van Léonard. Sommigen maken het zich gemakkelijk en verklaren hem gewoon dom. Anderen zeggen dan weer dat hij met dit soort onzin zijn eigen ruiten – en die van de kerk – ingooit. Zij verschaffen zichzelf een alibi om passief te blijven. Denken ze nu echt dat Rome hem aan het hoofd van de Belgische kerkprovincie heeft gezet om de boel naar de bliksem te helpen? De kerk is en blijft een machtsfactor in dit land waar niemand aan durft te raken. Léonard weet heel goed waar hij naartoe wil: een afgeslankte kerk met hardere standpunten. Een kerk die aansluit bij rechts en extreem-rechts in de politiek. Daar is hij heel efficiënt aan bezig. Homofobie zal duidelijk één van de geloofspunten blijven. Iedereen gelooft wat hij/zij wil. Maar het is het recht van de holebitransgenderbeweging om het publiek uiten van opvattingen te toetsen aan de wetgeving.

Geen woorden maar daden

Het initiatief van Jean Marie de Meester om Léonard bij te sturen via de rechtbank krijgt door deze nieuwe uitspraak nog meer legitimiteit. Léonard leert het duidelijk niet af. Hij doet absoluut geen moeite om ons te ontzien. Dat heeft één positieve kant: hoe meer uitspraken hij aan mekaar rijgt hoe groter de kans dat hij kan vervolgd worden. Immanent ondersteunt het initiatief van ‘Meester de Meester’ en heeft hiervoor al een website en een sticker gemaakt. Op de Pride van 14 mei zorgen ze voor een leuke verrassing waarbij het verzet tegen Léonard letterlijk in de lucht zal hangen. Immanent kan niet rekenen op subsidies. Misschien is dat maar goed ook want wij hoeven ons niet af te vragen of de subsidiërende minister het wel een goed idee vindt om actie te voeren tegen Léonard. Immanent doet een beroep op de duizenden holebi’s en transgenders die het actief in vraag stellen van homofobie belangrijk vinden. Een bijdrage kan bestaan uit het verspreiden van de sticker of het financeel steunen van de actie. Doe het nu!

ontwerp_Facebook001.jpgStickers bestellen: mail je naam en adres + het aantal gewenste stickers naar immanent@skynet.be
Financiële steun is welkom op 001-4849878-51 (IBAN: BE75 0014 8498 7851 – BIC: GEBABEBB) van Mikpunt, Antwerpen.

 

Lees ook: Katholiek priester veroordeeld in Kroatië
Wat bedoelt Mgr. Léonard met immanente gerechtigheid?