Keniaanse holebi-activiste komt naar Antwerpen

In de reeks gesprekken met holebitransgenderactivisten is het de beurt aan Judith Wangu Ngunjiri uit Kenia. Je kan haar ontmoeten op 18 november. WISH organiseert.

Ngunjiri hielp in 2006 de ‘Gay and Lesbian Coalition of Kenya’ op te richten. Deze organisatie vormt intussen een koepel voor holebiverenigingen in het (overwegend christelijke) Oost-Afrikaanse land. De Coalition moet helpen om de belangen van holebi’s in Kenia beter te verdedigen. Dankzij deze structuur groeit in Kenia de aandacht voor het debat over holebirechten.kenya226.jpg

De Keniaanse gaste was één van de eerste leden van ‘Minority Women in Action’, een vereniging voor lesbische en biseksuele vrouwen. Die groep is een netwerk van gelijkgezinde vrouwen aan het opbouwen. Doorgaans leiden zulke vrouwen een zeer discreet leven. Ngunjiri draagt verder haar steentje bij binnen de Coalition of African Lesbians (CAL) en Pan Africa ILGA (‘International Lesbian and Gay Alliance’).

“Ik hecht zeer sterk aan de rechten van de mens en de menselijke waardigheid”, zegt Judith Wangu Ngunjiri zelf. “De mensenrechten zijn onvervreemdbaar, universeel en van ontzettend groot belang. Mijn geloof in de mensenrechten staat centraal in mijn leven.”

Donderdag 18 november, 20u, Zaal Rubens, Statiestraat 175, 2600 Berchem (dichtbij treinstation Antwerpen-Berchem)