Merhaba genomineerd voor Emancipatieprijs

Merhaba001.jpgMerhaba (de organisatie voor en door allochtone holebi’s met roots in Noord Afrika, Midden-Oosten en Turkije) is een van de genomineerden voor de Emancipatieprijs van de VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims).

De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt door allochtone en autochtone Vlamingen, moslims en niet-moslims, dichter bij elkaar te brengen en hen steunen om in solidariteit voor elkaar op te komen. Saïd van Merhaba: “Merhaba voelt zich gesterkt door deze nominatie én wil verder zijn rol als positief-kritische bruggenbouwer blijven vervullen. We zijn heel blij met dit duidelijk signaal dat ons vanuit een belangrijke speler in het allochtoon middenveld gegeven wordt. Ik weet ook dat deze prijs onrechtstreeks ook een hart onder de riem is naar bijvoorbeeld ouders van allochtone holebi’s toe.”

Voem001.jpgDe 7 genomineerden zijn: Stichting Communicatie in Beeld (CIB), ACW 2060? Antwerpen, Moskee Al-Buraq in Mechelen, Ali Salmi, Intercultural Dialogue Platform (IDP), Merhaba, Mina Chebaa – vereniging Vrouwenemancipatie Antwerpen. Op vrijdag 29 oktober 2010 zullen twee van hen de Emancipatieprijs in ontvangst mogen nemen. De winnaars worden op de uitreiking zelf bekendgemaakt.