Stripverhaal tegen discriminatie

Discrimination toi meme001.jpg“Discrimination toi-même” is de titel van een nieuwe brochure in het kader van de campagne ‘Stop Discrimination’. Er is ook een affiche en een reeks grappige wenskaarten die de thema’s van de campagne ondersteunen.

De campagne werd gelanceerd op 1 februari 2010 door de minister van gelijke kansen.  In de brochure – die grotendeels als stripverhaal is opgebouwd – vindt je informatie over hoe de vrijheid van meningsuiting niet onbeperkt is en niet mag aanzetten tot haat of laster. Je maakt kennis met de stereotiepen die tot vormen van discriminatie leiden waartegen de wet je bescherming biedt: sexisme, racisme, homofobie en discriminatie omwille van een handicap.

“Seksuele voorkeur wordt in de brochure specifiek genoemd maar Arc_Thierry001.jpgloopt ook door de diverse onderwerpen heen” zegt  Thierry Delaval (foto) van de Waalse LGBT-organisatie Arc-en-ciel. “Dit toont aan dat het werk van de LGBT-organisaties vruchten begint af te werpen. We zijn blij dat de overheid dit opneemt.”

De gratis brochure kan via email besteld worden of via dit groene nummer: 0800 20 000.