Feest, hijs, archiveer en bewonder!

Regenboog_stadhuis_antwerpen001De week is nog maar half voorbij en al twee historische feiten lieten zich optekenen in Antwerpen. Een vlag en een logo speelden de hoofdrol.

Maandag wapperde voor het eerst de regenboogvlag op het stadhuis van Antwerpen. Deze primeur was het sluitstuk van een drukke Roze Week waarbij het Roze Huis met diverse initiatieven voor inhoud zorgde. De vlag wapperde die dag ook in Mechelen, Hasselt, Turnhout, Ronse, Lanaken, Merelbeke, Meeuwen-Gruitrode, Aalst, Bonheiden en Grobbendonk. Dat moet volgend jaar beter kunnen!

lichtreclame_gocHet Roze Huis (met name hun medewerker Denis Bouwen) speelde ook een rol in het redden van een merkwaardig archiefstuk. Met toelating van de nieuwe eigenaars van het pand in de Dambruggestraat 204 werd de oude lichtreclame van het vroegere GOC (Gespreks- en Onthaalcentrum) verwijderd. Ze krijgt een plaatsje voor het nageslacht in de vertrekken van het Fonds Suzan Daniel. Het zal voor vele bezoekers van het oudste homocentrum van Antwerpen een geruststelling zijn dat deze lichtreclame, voor wie bij het zien ervan vaak een hele nieuwe wereld openging, niet in een of ander containerpark eindigt maar netjes afgestoft en bewaard wordt in de archieven. Op de foto: Cor Jespers, ex-medewerker van het GOC bevrijdt de lichtreclame die letterlijk en figuurlijk in handen komt van Bart Hellinck  (rechts op de foto, zijn partner staat links) die namens het Fonds Suzan Daniel het archiefstuk in ontvangst nam.