Regenboogvlag aan het Antwerpse stadhuis: het Vlaams Belang is tegen

Idaho001Ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen de Homofobie (IDAHO) zal Antwerpen (voor het eerst) de regenboogvlag hijsen aan het stadhuis. Het Vlaams Belang kantte zich eerder tegen dit initiatief. Alexandra Colen maakt intussen een amalgaam van seksueel misbruik en de Pride van afgelopen zaterdag.

Maandag zal een grote regenboogvlag, hét symbool van de holebigemeenschap, tussen de traditionele vlaggen aan het Antwerpse stadhuis wapperen. Tot ergernis van het Vlaams Belang, dat eind vorig jaar reageerde op een interpellatie in de districtstraad van Borgerhout. In het VB-orgaan ‘Antwerps Nieuws editie Borgerhout’ van november 2009 staat op bladzijde 9 het volgende:

“Als de bewoners van Borgehout binnenkort aan hun districtshuis een regenboogvlag zien wapperen ipv. de Vlaamse Leeuw, moet ze zich niet afvragen wat dit betekent. De regenboogvlag wordt al sinds de jaren 1980 door homoseksuele mannen en lesbische vrouwen gebruikt in de VS, maar de vlag wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt. De kleuren stellen homotrots en -recht voor. In Borgerhout betekent dat gewoon dat er een nieuw districtsraadslid van Sp.a in de raad zetelt die liever die vlag ziet wapperen dan onze nationale vlag.” rainbow-flag-nycpride-orgNa enige navraag blijkt het niet om iemand van de Sp.a te gaan maar om een districtsraadslid van Groen! die een schriftelijke vraag had gesteld om de regenboogvlag uit  te hangen aan het districtshuis tijdens de regenboogweek.

De heftigheid waarmee het Vlaams Belang zich (nog steeds) tegen uitingen van holebicultuur verzet blijft niet beperkt tot deze oprisping. Alexandra Colen plaatste op 12 mei jl. ondermeer het volgende op facebook:  “De commissie Adriaenssens bevestigt dat 90% van de slachtoffers van de pedofielen jongens zijn. Dit bewijst dat kardinaal Tarcisio Bertone gelijk heeft als hij stelt dat de pedofilie vooral te maken heeft met homoseksualiteit.De oorzaak van het pedofilie-schandaal in de kerk ligt bij de “alles kan, alles mag”-mentaliteit in de samenleving. De Gay Pride Parade dit weekend in Brussel, met zijn jaarlijkse exhibitionistische uitspattingen, is een symptoom van dezelfde uitwassen.”

Eerder verzette het Vlaams Belang zich tegen de anti-discriminatiewet en het open stellen van het huwelijk voor holebikoppels. Ook een Europese richtlijn die holebi’s moet beschermen tegen discriminatie werd door de Vlaams Belangers in het Europees parlement afgewezen.


logo_kleinerBron:  Mikpunt, een groep die de houding van het Vlaams Belang tegenover holebi’s en transgenders op de voet volgt. Mikpunt is aangesloten bij çavaria, de koepelorganisatie van holebi- en transgendergroepen en de roze huizen. Je kan lid worden van Mikpunt op facebook.