Geen heteropil voor homomannen

pillen002aEen studie van de Britse datingsite Mancentral.com wijst uit dat bijna drie vierden van de homo en biseksuele mannen zou weigeren een pilletje in te nemen om hetero te worden.

Men vroeg aan 2.500 mannen of ze er iets in zagen om een ‘heteropil’ te nemen als die zou bestaan. 26 procent zou dat doen en 74 procent wees het idee af. Het verbaasde de onderzoekers dat 37 procent van de mannen tussen 18 en 24 geneigd waren zo’n pil te nemen. Bij oudere mannen (tussen 51 en 60) daalde dat aantal tot 13 procent. Bij mannen die nog in de kast zitten zou 38 procent zo’n medicijn slikken.

Lee Martin van Mancentral lichtte toe waarom het bedrijf het onderzoek had opgezet: “Recentelijk werd ons gemeld dat leden van de LGBT-gemeenschap op zoek waren naar middelen om zichzelf te ‘genezen’, vaak bij religieus getinte groepen en onbetrouwbare medische hulpverleners. Zelf zijn we er zeker van dat seksualiteit aangeboren is en niet genezen kan of moet worden. We meenden dat onderzoek de LGBT-gemeenschap de kans zou geven te ontdekken hoe belangrijk zelfaanvaardig is in combinatie met een betere sociale acceptatie.”


Lees ook: Onderzoek naar Spaans ziekenhuis dat homoseksualiteit ‘geneest