Alice N’Kom is in het land

Sébastien Mandeng, de holebi/transgenderactivist die hier in januari was, geraakte niet over haar uitgepraat. Alice N’Kom (foto) is dan ook een begrip, zowel in Kameroen als daarbuiten.

Als advokate aan de balie van Douala verdedigde ze reeds tientallen homo’s die het slachtoffer werden van chantage en onwettige arrestaties. Ze is voorzitster van ADFHO (Association de Défense des Droits des Homosexuels) en wijdt een groot deel van haar bestaan aan holebi/transgenderrechten.

Alice003
Alice is in Brussel naar aanleiding van het boek ‘Quand les femmes aiment d’autres femmes: regards sur les homosexualités féminines au Cameroun’ van Marthe Djilo Kamga. Zij zag dat de zichtbaarheid van homoseksualiteit in Afrika maar gedeeltelijk is vermits de lesbiennes meestal buiten beeld blijven. Daarom heeft ze het boek geschreven dat vrijdag voorgesteld wordt.

De ontmoeting heeft plaats op vrijdag 19 maart  in de Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Brussel. Aanvang: 18u30. In het Frans.