Dus jullie houden van elkaar!

husbandsx390a

 

 

 

 

Micah Shraft ging met zijn vriend op familiebezoek in Maryland en nam daar dit gesprekje met het zoontje van zijn neef op. Het is een hit op het internet en houdt de maatschappij een spiegel voor.

“Ik zie meestal echtgenoten en echtgenotes, dit is de eerste keer dat ik een echtgenoot en een echtgenoot zie” vertelde Calen spontaan en hij voegde er aan  toe: “Dat betekent dus dat jullie van mekaar houden!” Het koppel uit Los Angeles zetten maandag de stukjes waarin de jongen spreekt op internet en zo kwam het ook op heel wat sites van holebi/transgendergroepen terecht. 36 uur na het posten hadden reeds 17.000 mensen het filmpje gezien.

The Advocate ging praten met het koppel. Micah Shaft: “Ik had John voor het eerst mee op een familiefeest. Toen ik met mijn nieuwe camera voorbij de badkamer kwam zag ik dat John en Calen daar stonden. “Calen vroeg me hem te helpen met handen wassen” zei John. “Toen vroeg hij me wie mijn echgenote was. Ik antwoordde dat ik geen echtgenote heb.”

De manier waarop het jongetje reageert leert ons alvast één ding: homofobie is niet aangeboren, maar aangeleerd. De waarheid komt uit de kindermond, zo luidt het spreekwoord. Voor kinderen is de liefde tussen twee mannen blijkbaar veel begrijpelijker dan voor vele volwassenen. Een reden te meer om ervoor te vechten dat de opvoeding dit niet kapotmaakt zoals nu maar al te vaak gebeurt.