Mijn 1 mei speech

cet article en françaismoslim,pride,world outgames

Op het langverwachte ‘Borgerhoudt van Iedereen feest op 1 mei mocht ik het woord nemen om twee belangrijke evenementen voor holebi’s en transgenders aan te kondigen.

Het feest kwam er als reactie op het voornemen van het  extreem-rechtse NSA om op 1 mei in Borgerhout te komen betogen. Het NSA kreeg aanvankelijk toelating van de burgemeester maar na fel protest is de toelating dan toch ingetrokken. De buurtbewoners besloten om een solidariteitsfeest te organiseren. Het was zéér geslaagd: optredens, kinderanimatie, een geefkeuken en… een speakers corner.

Het was best spannend: op de pui van het districtshuis van Borgerhout, voor een publiek van buurtbewoners, politici en activisten.  Ik was één van de sprekers, tussen Keltoum Belorf (De Wereld Morgen),  Mohamed Ben Haddou (buurtbewoner), Jan Blommaert (mijn favoriete prof) en Farid Baghouri (Syndicalist ABVV Chemie).  Ik voelde mij best thuis in dat gezelschap. De strijd voor holebi- en transgenderrechten is een sociale strijd, net zoals de strijd tegen racisme en de strijd tegen de discriminatie tussen arbeiders en bedienden.

Klik hier voor foto’s van het feest.

Lees hier de andere toespraken.