Hoge functie voor Transgender

Amanda Simpson001Amanda Simpson is een van de eerste transgenders die het tot een hoge functie in de Amerikaanse administratie schopt.  Ze is sedert kort ‘Senior Technical Advisor’ op het departement van handel. Ze zal werken in het bureau van industrie en veiligheid.

“Ik ben werkelijk vereerd deze benoeming te krijgen en kijk uit naar de job.” zegt Amanda. “Tegelijkertijd besef ik dat ik een van de eerste transgenders ben die op deze manier door de president werd benoemd. Ik hoop dat ik snel één van de velen ben en dat deze aanstelling de deuren opent voor vele anderen”.

Amanda Simpson zat tot voor kort in de directieraad van de ‘National Council of Teachers of English’, de beroepsorganisatie van leerkrachten Engels. Ze was eerder bestuurslid van het ‘National Center for Transgender Equality’.